dinsdag 31 augustus 2010

LAB 32

Deze groep architecten onder leiding van Loek Stijnen ontwerpen zeer vooruitstrevende woningen die rust, stijl en modern ogen, tegelijkertijd ook heel gezellig.

Loek Stijnen


Deze architecten ontwerpen zowel villa's als kantoren en winkelruimtes. ieder van hun ontwerpen heeft een eigen karakter. De ene heeft grotere raampartijen de andere heeft kleinere ramen, maar toch vormen ze allemaal één geheel, en dit doen ze door het materiaalgebruik. zowel hout als beton of baksteen, soms afgewerkt met pleisterwerk.

Nu ga ik een paar ontwerpen voorstellen, ik ga deze bespreken, zowel als vorm en de gebruikte materialen.


VILLA


Deze villa gelegen in Aalst, dit ontwerp vind ik zeer geslaagd omdat het met geometrische vormen is opgebouwd, bovenaan zie je een rechthoek dat uitsteekt met een balkonnetje, dit vind ik mooi omdat dit de "eye-catch" is van het huis, deze blok zorgt ervoor dat het huis niet zo "traditioneel" is. 
Wat ik ook uniek aan dit huis vind is dat de raampartijen tegen de gevel doorlopen in het dak zodat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. 
De materialen van dit huis zijn vooral pleisterwerk met vrij veel glas, aan de achterkant is er ook veel beton gebruikt.


Hier zie je de badkamer van dit huis, lijkt zeer ruim en modern.
De vloer is bedekt met natuursteen en het grote meubel is afgewerkt met hout.


KANTOORGEBOUWEN


Dit kantoorgebouw is gelegen in Leudal, een gemeente in Nederland.

Dit gebouw bevat zowel kantoren als een basisschool.
Het gebouw zelf oogt zeer modern met veel raampartijen om natuurlijk licht binnen te krijgen.

Wat ik ook heel speciaal vind zijn de 3 "zwevende "muren, in deze muren zie je telkens een smal, horizontaal raampje, dit is heel sober gehouden terwijl de raampartijen daarachter allemaal door elkaar lopen en heel druk lijkt. 

Het materiaalgebruik hier is vooral glas en aluminium, terwijl de "zwevende" wanden afgewerkt zijn met aluminium gevelplaten.


Ziehier een foto van de ontvangstbalie van één van de kantoren. Let ook op het grote houten meubel dat doorloopt vanachter in een kantoor, dit vormt één geheel, lijkt ook zeer mooi.


APPARTEMENTEN


Dit appartementen complex gelegen in Roermond heeft toch wel een bijzondere eigenschap, let op de balkonnetjes, deze zijn niet ingewerkt in het gebouw maar ze lijken er net tegen geplakt in een groot raster. Het raster steekt ook uit aan de bovenkant, wat toch wel een speciaal zicht geeft. De inkom van de appartementen is een muur afgewerkt met ruwe stenen, wat ook wel een mooi effect geeft. 


maandag 9 augustus 2010

victor simoni

Ik heb voor mijn 2de architect "victor simoni" gekozen omdat hij prachtige villa's maakt. Zijn villa's of privéwoningen zijn sober, luchtig en tegelijkertijd heel mooi vormgegeven. Buiten zijn villa's en privé woningen ontwerpt hij ook grote museums en horecazaken.

Eerst ga ik een paar privéwoningen bespreken, zowel binnen als buiten, daarna een aantal grotere realisaties.

VILLA'S EN PRIVÈWONINGEN





Dit is een keuken uit een huis in Aalst, hier heeft de architect met zwart - wit kleuren een bepaalde sfeer proberen te verkrijgen. Het is een heel strakke en moderne keuken.
Wat ook opvalt hier is dat hij veel onrechtstreeks licht heeft ingebouwd in deze keuken.



De living in dezelfde villa als hierboven.
Weer een heel sobere en strakke, maar tegelijk toch gezellige ruimte.
De architect heeft de tv verborgen achter een kastenwand die je bijna niet ziet (rechts van de foto)



STADHUIS IN BILZEN





Het stadhuis in Bilzen, het lijkt maar een gewoon, oud herenhuis maar aan de binnenkant heeft de architect zich volledig kunnen uitleven aan de mooie, grote ruimtes en heeft er een prachtig hoog architectonisch hoogstandje van gemaakt.

Van deze interieurs heb ik helaas geen beeldmateriaal gevonden.





LIVING TOMORROW IN VILVOORDE




Dit gebouw is het 4 project van Het Huis Van De Toekomst.
Bij de vorige 3 gebouwen is men zich telkens gaan baseren op een stofzuiger, dit prachtige 4 de huis moest eens wat anders worden dan een gewoon strak gebouw met één blikvanger de blauwe schelp in het midden van het gebouw, tegelijk zijn er ook zonnepanelen op geïnstaleerd maar deze zijn mooi ingewerkt in de blauwe schelp.







Hierboven heb ik een aantal foto's van het interieur laten zien, het is allemaal heel modern.
De keuken is toch niet helemaal mijn smaak, ik vind hem veel te organisch en koud, totaal niet gezellig.


DE SOUVEREIN 








Dit is een evenementenhal in Lommel. Het is een zeer mooi, doordacht gebouw.
Wat ik vind dat hier zo speciaal aan is zijn de 2 grote zuilen het dak dragen d.m.v. stalen kabels.

De materialen van dit gebouw zijn vooral beton en glas, dit is vrij goedkoop en geeft toch een modern en warm gevoel.

zaterdag 7 augustus 2010

VINCENT VAN DUYSEN


Ik heb gekozen voor deze architect omdat ik vind dat hij zeer mooie interieurs ontwerpt.
Hij maakt mooie, open ruimtes maar toch nog gezellig, in een moderne, en soms iets of wat landelijke stijl.

Vincent Van Duysen realiseert grote projecten in Europa en in de VS. Woningen, kantoren, meubels en decoratie, hij zal altijd een mooi afgewerkt concept afleveren aan de klant.


                           Vincent Van Duysen


Eerst laat ik een aantal gebouwen zien van Vincent Van Duysen, daarna een aantal interieurs.
Telkens ga ik ook zeggen wat er opvalt aan hem, materiaalgebruik en waar het gebouw gesitueerd is.

CONCORDIA ( textielbedrijf )



Hier zie je dus de linker-zij gevel van het textielbedrijf het oogt zeer sober, stil, rustig maar in de éérste plaats ook zeer zuiver. omdat hij vooral beton en glas gebruikt in dit gebouw.


Hier zie je het parkinggedeelte van het gebouw. Wat ook opvalt hier is dat hij ook werkt met eenvoudige, compacte volumes, Kijk hier op het dak zie je daar een duidelijk voorbeeld van.



Dit project werd gerealiseerd in 2005 door Vincent Van Duysen.




COPYRIGHT BOOKSHOP ( boekenwinkel )

Deze boekenwinkel is gelegen in Antwerpen. Dit gebouw heeft hij gerenoveerd in 2002.


Hier zie je de gevel van het gebouw, nog altijd origineel, dat wil hij ook altijd zo blijven houden, anders gaat het karakter weg vindt hij. De foto beneden zie je hoe hij het gebouw heeft ingericht aan de binnenkant. Weeral heel sober maar toch met zeer veel klasse.


Het straalt ook een zekere rust uit omdat hij met natuurmaterialen werkt zoals hout.


INTERIEURS 


Hieronder zie je een penthouse in het Brusselse centrum.
Het gebouw zelf heeft hij niet ontworpen maar hij heeft wel de binnenhuisinrichting voor zijn rekening genomen.





Hier zie je de leefruimte van het penthouse. sober maar toch met klasse ingericht.






Het rustige, ontspannen gevoel probeert hij vooral te bekomen door veel natuurlijke materialen te gebruiken zoals hout, natuursteen en veel natuurlijk licht door middel van glas op de juiste plaats in de woning te plaatsen.




APPARTEMENT IN ANTWERPEN

Vincent Van Duysen

De leefruimte van een appartement in Antwerpen, oogt zeer stil, rustig en ontspannen door het neutrale kleurgebruik en het doordacht plaatsen van de ramen.

Vincent Van Duysen

Hier zie je de keuken van het appartement (let op : de schuifwand achter het keukeneiland) zéér mooie oplossing voor het verbergen van het aanrecht, waar het meestal niet zo heel opgeruimd is.
Vincent Van Duysen

Hier heb je de slaapkamer van het appartement, zeer veel licht, heel sober, maar toch is er een echte eye catch aanwezig als je binnenkomt, deze Eames longe chair.