dinsdag 31 augustus 2010

LAB 32

Deze groep architecten onder leiding van Loek Stijnen ontwerpen zeer vooruitstrevende woningen die rust, stijl en modern ogen, tegelijkertijd ook heel gezellig.

Loek Stijnen


Deze architecten ontwerpen zowel villa's als kantoren en winkelruimtes. ieder van hun ontwerpen heeft een eigen karakter. De ene heeft grotere raampartijen de andere heeft kleinere ramen, maar toch vormen ze allemaal één geheel, en dit doen ze door het materiaalgebruik. zowel hout als beton of baksteen, soms afgewerkt met pleisterwerk.

Nu ga ik een paar ontwerpen voorstellen, ik ga deze bespreken, zowel als vorm en de gebruikte materialen.


VILLA


Deze villa gelegen in Aalst, dit ontwerp vind ik zeer geslaagd omdat het met geometrische vormen is opgebouwd, bovenaan zie je een rechthoek dat uitsteekt met een balkonnetje, dit vind ik mooi omdat dit de "eye-catch" is van het huis, deze blok zorgt ervoor dat het huis niet zo "traditioneel" is. 
Wat ik ook uniek aan dit huis vind is dat de raampartijen tegen de gevel doorlopen in het dak zodat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt. 
De materialen van dit huis zijn vooral pleisterwerk met vrij veel glas, aan de achterkant is er ook veel beton gebruikt.


Hier zie je de badkamer van dit huis, lijkt zeer ruim en modern.
De vloer is bedekt met natuursteen en het grote meubel is afgewerkt met hout.


KANTOORGEBOUWEN


Dit kantoorgebouw is gelegen in Leudal, een gemeente in Nederland.

Dit gebouw bevat zowel kantoren als een basisschool.
Het gebouw zelf oogt zeer modern met veel raampartijen om natuurlijk licht binnen te krijgen.

Wat ik ook heel speciaal vind zijn de 3 "zwevende "muren, in deze muren zie je telkens een smal, horizontaal raampje, dit is heel sober gehouden terwijl de raampartijen daarachter allemaal door elkaar lopen en heel druk lijkt. 

Het materiaalgebruik hier is vooral glas en aluminium, terwijl de "zwevende" wanden afgewerkt zijn met aluminium gevelplaten.


Ziehier een foto van de ontvangstbalie van één van de kantoren. Let ook op het grote houten meubel dat doorloopt vanachter in een kantoor, dit vormt één geheel, lijkt ook zeer mooi.


APPARTEMENTEN


Dit appartementen complex gelegen in Roermond heeft toch wel een bijzondere eigenschap, let op de balkonnetjes, deze zijn niet ingewerkt in het gebouw maar ze lijken er net tegen geplakt in een groot raster. Het raster steekt ook uit aan de bovenkant, wat toch wel een speciaal zicht geeft. De inkom van de appartementen is een muur afgewerkt met ruwe stenen, wat ook wel een mooi effect geeft. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten